Dringend gezocht: Leraren Arabisch (M/V)

Wij zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen voor komend schooljaar 2021/2022 en daarbij zijn we ook druk bezig met het samenstellen van het onderwijsteam. Voor meerdere groepen zijn wij nog op zoek naar leerkrachten en daarom hierbij een oproep aan eenieder die beschikt over de nodige competenties om ons onderwijsteam te komen versterken.

Naast de beloning die je ontvangt van Allah Swt bieden wij ook een financiële vergoeding. Daarnaast krijgen onze leerkrachten trainingen en interne opleidingsmogelijkheden aangeboden.

Kun jij Arabische les geven en beschik je over een gedegen basiskennis van pedagogie? Vind je het leuk om te werken met kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot 14 jaar? Kun jij de lessen goed voorbereiden en wil je deel uitmaken van een enthousiast onderwijsteam, neem dan spoedig contact op via onderwijs@moskee-elfath.nl of bel naar 06-87741970.

Het gezamenlijke Eid gebed

Dit jaar zullen we het Eid el Adha gebed gezamenlijk verrichten met onze broeders en zusters van moskee Tawhid en moskee Rahman op de voetbalvelden van CJVV.
 
Het gebed zal aanvangen om 07:15 uur in sha Allah. Jullie zijn van harte welkom vanaf 06:15 uur.
 
In verband met de richtlijnen omtrent corona is iedereen verplicht om vooraf een plek te reserveren. Via onderstaande link is het mogelijk om je te registreren. https://eidgebed.eventbrite.nl
 
Wij vragen iedereen om zich aan onderstaande richtlijnen te houden:

  • Blijf thuis als je klachten hebt die kunnen passen bij corona.
  • Kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets. Er zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.
  • Het is verplicht anderhalf meter afstand van elkaar te houden.
  • Het desinfecteren van de handen bij binnenkomst is verplicht.
  • Elke bezoeker is verplicht een eigen gebedskleed mee te nemen.
  • Elke bezoeker dient plaats te nemen op de gemarkeerde plekken en hier niet van af te wijken.
  • Instructies van de vrijwilligers dienen te allen tijde opgevolgd te worden. Zij hebben de bevoegdheid van de organisatie gekregen om instructies te geven aan bezoekers. Daarnaast hebben zij het mandaat om, in situaties waarin de maatregelen niet worden nageleefd, te handhaven.

Wij danken Allah (swt) voor het mogelijk maken van dit gezamenlijke gebed en kijken er naar uit jullie te zien op deze mooie feestdag.

Aanpassing Corona protocol

De door de overheid recent versoepelde maatregelen hebben ook positieve gevolgen voor onze moskee. Hieronder doen wij je het nieuwe Corona protocol toekomen. De gebeden, waaronder het vrijdaggebed, zijn nu ook weer toegankelijk voor broeders en zusters van alle leeftijden.

Mocht je vragen hebben over deze mededeling dan kun je contact opnemen met het bestuur via info@moskee-elfath.nl.

De maand van Palestina!

In de maand juni is er een vierluik van Nederlandstalige bijeenkomsten over Palestina. Na de recente gebeurtenissen is er behoefte aan een evenwichtig beeld over de historie ontstaan. Als moskeevereniging willen wij daarom onze bezoekers informeren vanuit verschillende invalshoeken over de positie van Palestina.

Hoe heeft het zover kunnen komen? Wat is de positie van Al Quds (Jeruzalem)? Wat is de verbinding tussen de moslims en joden? Wat zegt het internationaal recht en de resoluties van de VN hierover? Welke invloeden hadden de Eerste en Tweede Wereldoorlog? Al deze vragen en nog veel meer worden tijdens deze
bijeenkomsten behandeld. Gedurende 4 bijeenkomsten zullen verschillende sprekers ingaan op al deze vraagstukken. Ben jij er ook bij?

De bijeenkomsten zijn voor zowel broeders als zusters vanaf 18 jaar. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je dus aan voor de 4 bijeenkomsten via dit formulier.