GRONDAANKOOP IBA

Moskee El Fath is verheugd te kunnen aankondigen dat de gemeente Amersfoort grond heeft aangekocht langs de Bunschoterstraat voor de grondaankoop van een islamitische begraafplaats. De gemeente wil de grond doorverkopen aan het Samenwerkingsverband van Amersfoortse Moskeeën (SvAM), zodat SvAM de begraafplaats zelf kan realiseren en beheren. Deze aankoop is het resultaat van jarenlange inspanningen van SvAM en haar leden om een eigen begraafplaats te realiseren waar Amersfoortse moslims volgens hun eigen tradities, gebruiken en wensen hun dierbaren kunnen begraven.

De locatie is zorgvuldig geselecteerd na uitgebreid locatieonderzoek. Het betreft percelen aan de Bunschoterstraat. Het is goed bereikbaar en gelegen aan de rand van het buitengebied. Met bijna 4 hectare biedt deze locatie voldoende ruimte om een groene begraafplaats in eigen beheer te realiseren. Dit garandeert eeuwigdurende grafrust, een waardig afscheid in nabijheid van geliefden en een eigen toegang tot de begraafplaats.

Wij zijn verheugd met deze belangrijke mijlpaal in de realisatie van een islamitische begraafplaats in Amersfoort. Hierdoor kunnen Amersfoortse moslims hun dierbaren op passende wijze begraven in de stad van hun hart. Wij willen op de eerste plaats Allah (swt) bedanken voor het mogelijk maken van dit succes. Daarnaast willen wij u bedanken voor uw onvoorwaardelijke steun en vertrouwen. Ook willen wij de gemeente Amersfoort bedanken voor hun inzet en steun bij het vinden van een geschikte locatie. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking, tijdens het vervolgproces met de gemeente en buren.

Persbericht SvAM: https://www.moskee-elfath.nl/persbericht-svam/

Persbericht gemeente Amersfoort: https://www.moskee-elfath.nl/persbericht-gemeente-amersfoort/

Collegebericht aan de raad van de gemeente Amersfoort: https://www.moskee-elfath.nl/collegebericht-aan-de-raad-van-de-gemeente-amersfoort/