Grote opkomst bij gezamenlijke buurtiftar in Moskee El Fath

Moskee El Fath organiseerde afgelopen dinsdag op de 25e dag van de maand Ramadan een buurtiftar. Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand Ramadan genuttigd wordt direct na zonsondergang.

De iftar is een mooie manier om de verbinding op te zoeken, van elkaar te leren en elkaar te ontmoeten. Dat is belangrijk voor onze wijk en stad. Het is ook een mooie manier om mensen kennis te laten maken met de Ramadan.

De avond was een groot succes. Ruim 100 aanwezigen uit de wijk en stad kwamen samen om te genieten van het eten en om elkaar te ontmoeten. Het was ook een bijzondere avond, omdat we weer na lange tijd van verschillende coronamaatregelen dit soort bijeenkomsten konden organiseren en in dit gezelschap van diversiteit aan afkomst en religie samen het vasten konden verbreken. Ook bijzonder omdat we verschillende mensen in ons midden hadden die allen op hun eigen manier iets voor onze mooie stad betekenen. Onze moskee staat voor ontmoeten, verbinden en dialoog.

Bijzondere aanwezigen waren de burgemeester van Amersfoort, leden van het platform voor levensbeschouwingen en religies, buren van de moskee, onze imams, onze vrijwilligers en leden van het samenwerkingsverband van Amersfoortse moskeeën.